Esther Hanemaaijer

0
321
Dokkum - Esther Hanemeijer

DOKKUM – Bouwprocedures moeten sneller en simpeler. Dat liet Esther Hanemaaijer, lijsttrekker van het CDA in Dongeradeel, weten tijdens een verkiezingsdebat in de IJsherberg in Dokkum. Tegenwoordig is het nog wel eens het geval dat indieners van bouwvergunningen wekenlang moeten wachten op groen licht. Dat zou in één dag moeten kunnen, vindt Hanemaaijer. ‘Maar dan moet het voor burgers wel glashelder zijn wat ze moeten indienen.  En voor ambtenaren geldt dat niet de aanvraag die met alle bijbehorende tekeningen langs allerlei afdelingen gaat centraal moet staan, maar de klant.’ Hanemaaijer: ‘Het is toch raar dat burgers ontevreden zijn, terwijl ambtenaren juist keihard werken om de vergunning rond te krijgen. Ze worstelen zich soms wekenlang door regels, beleid en bureaucratie heen om een wens van de klant uitgevoerd te krijgen. En die klant maar denken dat er niks gebeurt. Dat is niet goed voor de klant en niet voor de ambtenaar die z’n best doet. Dat moet anders. In Rotterdam kunnen ze het ook, dus waarom niet in Dongeradeel? De bouwprocedures moeten sneller en simpeler. Zeker bij aanvragen voor eenvoudige bouwwerken zoals erfafscheidingen, dakkapellen, aanbouwen en kleine bijgebouwen is tijdswinst te halen voor inwoners, ondernemers en ambtenaren.’