Hardegarijp blijft winnen; weer nederlaag voor Rijperkerk

0
217
Grijpskerk voetbal WTOC-10

Amateurvoetbal

REGIO – Als je ook matige wedstrijd wint, dan wordt je kampioen. Het gaat op voor Hardegarijp, dat zaterdag met fortuin met 2-1 won van RWF. ’t Fean ’58 won met 1-0 van Rijperkerk, dat uit de laatste tien wedstrijden slechts een schamel puntje wist te peuren.
Harkemase Boys verspeelde zaterdag op eigen veld weer twee punten in de titelrace al bleef de schade beperkt omdat ook ACV niet verder kwam dan een remise. De Harekieten deelden de punten met SVZW en dat was gezien het spelbeeld wel terecht. Heine Uuldriks zette de thuisclub op 1-0. De gasten uit Wierden kwamen echter sterk terug. Pal voor rust maakte Ruud ter Heide de gelijkmaker, vlak na de thee maakte Kevin Aman zelfs de 1-2. Harkemase Boys kwam zeven minuten voor tijd langszij toen Robin Huisman de Jong een strafschop verzilverde. Buitenpost zette opnieuw een forse stap richting handhaving door in Noordscheschut met 3-2 van de gelijknamige thuisclub te winnen. Het duel was het aanzien niet waard, maar dat deerde trainer Patrick Zwart amper. De Friese doelpunten kwamen op naam van Dorian Berisha, Sip Jaap Bos en Jorrit Schraa. BCV won zaterdag de lastige uitwedstrijd van Omlandia met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. De eindstand was al bij rust bereikt. Fedde Durk Kingma was de maker van de goal. De slotfase – nadat BCV-er Steven Wassenaar van het veld was gestuurd- was bloedstollend. Met bloed, zweet en tranen werd de zege binnengesleept. Kollum verloor op eigen veld met 4-2 van een bijzonder sterk spelend Veenwouden. Bij rust was het al 1-2. Gedurende negentig minuten waren de gasten beter. De treffers van Kollum werden gemaakt door Denny Nicolai en Robert Lietmeijer. Topschutter Joop Pijnacker wist voor het eerst sinds weken het net eens niet te vinden. In dezelfde klasse was Trynwalden kansloos bij aanstaand kampioen Broekster Boys en won ’t Fean’58 met 1-0 van Rijperkerk. Bij dit duel zat het venijn in de staart. Heel lang leek het matige duel in 0-0 te eindigen. Tot aan minuut 88. Toen zette Joost Nieuwenhuis Imani Mchimbwa alleen voor de keeper en werd het alsnog 0-1. Dokkum won in 3B heel knap met 4-2 bij Zwaagwesteinde. Beide ploegen kregen ongeveer evenveel kansen, Dokkum bleek bijzonder efficiënt zaterdagmiddag. De vier goals kwamen op naam van Anne Olivier, Nick Keekstra en Thomas Nauta. Laatstgenoemde scoorde twee keer. WTOC (FOTO) won met 1-0 bij Grijpskerk. De zege was gelukkig te noemen,want beide partijen hielden elkaar eigenlijk perfect in evenwicht. Grote man bij de gasten was Jaap de Bruin. Hij tekende voor de enige goal van de matige wedstrijd. Be Quick Dokkum had lang nodig om definitief afstand te nemen van hekkensluiter LEO uit Leens. Hoewel de ploeg van trainer Henk Konings oppermachtig was – zeker na de rust- duurde het lang voor het verschil gemaakt werd. Rudolf Banga scoorde twee keer, Janco Wiersma, Jordi van der Weg en Gert Jan Koopmans tekenden voor de overige treffers.  Koploper Hardegarijp maakte in Frieschepalen geen fout tegen RWF. De thuisclub was overigens niets minder dan de gastheren en namen ook een 1-0 voorsprong. Na de rust – het duel bleef aardig in balans- scoorden de bezoekers ‘zomaar’ twee keer. De sterk ingevallen Wijtse Meijering maakte gelijk, verdediger Jelco Witteveen tekende niet veel later voor de niet eens echt verdiende 1-2. Niermand die daar na afloop om maalde, de titel lonkt nu wel heel nadrukkelijk voor Hardegarijp.
Anjum won op eigen terrein met 3-1 van Oostergo. Het duel was spannend en kon eigenlijk alle kanten op. Gaandeweg werden de gastheren wat beter en vanuit dat perspectief was de zege wel terecht. De doelpunten van Anjum kwamen op naam van Johan Broersma en Raymond Braaksma (2). Lieuwe Sytsma scoorde tegen namens Oostergo. ASC’75 won de lastige uitwedstrijd bij Opende met 3-1. De zege was verdiend te noemen en was broodnodig. De goals van de gasten kwamen van de voeten van Tamme de Boer en Han Zwart (2).
Birdaard liet zaterdag geen veer in de titelstrijd en won met 3-0 van GSVV. Jan Eige Adema (2) en Arjen Hiemstra – twee keer- tekenden voor de productie van de gastheren, die eenvoudig wonnen maar niet echt de pannen van het dak speelden. Friese Boys liet zaterdag geen spaan heel van Ternaard: 6-0. De bezoekers kwamen er eigenlijk geen moment aan te pas en verloren dan ook verdiend. De goals van de thuisclub werden gemaakt door Arjen Bosma 2, Harmen Hietkamp, René de Jong en Sander Hoekstra (2). Geert Linthof bezorgde Ropta Boys een sensationele zege op titelkandidaat VRC: 0-2. Op zondag kon Bergum het op eigen veld niet bolwerken tegen Nieuw Buinen (1-3), of beter tegen Jeroen Buurke. De spits maakte alle treffers van de betere gasten. Klaas de Boer scoorde namens de thuisclub tegen. Het duel tussen Trynwalden en Harkema Opeinde eindigde in een 1-1 gelijkspel. Roland Schweigman zette de thuisclub in de eerste helft op 1-0. Na de thee maakte Wietze van der Valle na een aantal kapbewegingen de verdiende gelijkmaker: 1-1. Irnsum en Surhuisterveen speelden zondagmiddag met 0-1 gelijk.