Informatieavonden over Positief Opvoeden

0
106

TWIJZEL – Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel organiseren op maandag 24 maart en maandag 14 april een informatieavond voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Onderwerp van de bijeenkomst is de kracht van positief opvoeden.
Beide avonden vinden plaats van 19.15 tot 21.30 uur in dorpshuis De Bining in Twijzel. Spreekster Johanna Verschure van GGD Fryslân verzorgt beide avonden. De bijeenkomst op 24 maart gaat over de kracht van Positief Opvoeden. Ook krijgen ouders praktische tips voor thuis. Francisca Smid en Sjoerd van Kammen van Kenniscentrum Kind en Echtscheiding Jeugdhulp Friesland vertellen over positief opvoeden als ouders uit elkaar gaan. Op 14 april gaat het over ‘Zelfvertrouwen en Sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren’.
Een kind opvoeden is voor veel ouders iets wat je met vallen en opstaan doet. Wanneer kinderen op een positieve manier worden opgevoed, ontwikkelen ze zich beter. Hoe reageer je op een kind dat bijvoorbeeld boos, stil of verdrietig is? Positief Opvoeden biedt ouders informatie, tips en hulp bij dagelijkse opvoedvragen. Het programma is vele jaren onderzocht en heeft bewezen dat het werkt. Veel ouders en opvoeders zijn er praktisch mee geholpen.
Bel voor vragen over de informatieavonden 06 51 39 45 30 of kijk op www.cjgachtkarspelen.nl of www.cjgtytsjerksteradiel.nl.