Muzikale dag voor muzikanten van blaasorkesten

0
180

KOLLUM – Voor muzikanten van verschillende blaasensembles uit Kollumerland c.a. werd afgelopen zaterdag het jaarlijkse solistenconcours georganiseerd. In totaal deden er 35 deelnemers mee aan het middagvullende programma. Jappie Kuipers had de moeilijke taak de solisten te beoordelen. Bauwina ter Veer behaalde op cornet de hoogste score met 86 punten in de vijfde divisie. In de vierde divisie wist Lilian de Jong de jury het meest te imporeren. Voor de derde tot en met eerste divisie scoorde Wieneke Offinga de hoogste score van 89 punten. ’s Avonds werd het muziekfestival georganiseerd. Zeven bands, waaronder twee jeugdbands, streden om de koraalbeker en de beker voor het totale programma. Dit jaar wist Wilhelmina uit Kollum de koraalbeker binnen te halen. De winnaar van het totale programma werd Tida Kira uit Munnekezijl.