Nieuwe recreatievoorzieningen langs De Swadde

0
118
Twijzelerheide - de swadde

TWIJZELERHEIDE – De recreatieve voorzieningen langs De Swadde in Twijzelerheide zijn vrijdag door de wethouders Jan Lammers en Marten van der Veen, in samenwerking met Richard Flokstra en Harry Sieswerda van Plaatselijk Belang Twijzelerheide, officieel in gebruik genomen. ‘Met het realiseren van deze voorzieningen is De Swadde een prachtig gebied geworden om te recreëren’, aldus Jan Lammers. Na het baggeren van De Swadde eind 2012, heeft de gemeente samen met Plaatselijk Belang Twijzelerheide een plan uitgewerkt voor recreatieve voorzieningen langs de oever. Recreanten kunnen gebruik maken van een aanlegsteiger, vissteigers en een vissteiger voor minder validen. Bij de aangrenzende poel is een schelpenpad aangelegd, zijn vissteigers gerealiseerd en is een uitkijktoren gebouwd. Het project is mede mogelijk gemaakt door de familie Talma uit Twijzelerheide die de poel openbaar toegankelijk heeft gesteld. De financiering van het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Fryslân en Sportvisserij Fryslân.