Passieconcert Fanfare Oranje met medewerking van solisten en gelegenheidskoor

0
160

DOKKUM – Op zaterdag 12 april 2014 zal in de historische Bonifatiuskapel in Dokkum een uniek Passieconcert plaatsvinden. Fanfare Oranje, een gelegenheidskoor uit Dokkum en omgeving en een drietal jonge solisten zullen samen onder leiding van dirigent en initiator Sjoek Nutma passiemuziek ten gehore brengen bestaande uit delen van de Mattheüs Passie van Bach tot en met Jesus Christ Superstar. Fanfare Oranje is begin dit jaar samen met dirigent Sjoek Nutma gestart met de voorbereidingen voor het concert. Nadat er een oproep voor zangers werd gedaan stroomden de aanmeldingen al snel binnen. Inmiddels zijn de tachtig zangers uit Dokkum en omstreken gestart met de repetities. Voor de sologedeelten zijn drie jonge zangtalenten uit de omgeving bereid gevonden mee te werken, te weten: Fardau van der Woude, Sjoukje Nutma en Sander Boonstra. Voormalig Dongeradichter Mark Spijkers zal een aantal teksten voordragen en er is medewerking van tissuedanser Juryan Overbeek. Voorafgaand aan het concert wat om 20.30 uur begint, heeft het publiek gelegenheid in de Bonifatiuskapel de schilderijententoonstelling van Dokkumer kunstenaar Jan Kooistra te bekijken. Voor het bestellen van kaarten of vragen over het concert, mail naar passieconcert2014@gmail.com.