Speld van verdienste voor echtpaar Coerse

0
168
Achtkarspelen - zilveren speld jaap en dinie

BUITENPOST – Uit handen van voorzitter van de PvdA Hans Spekman kregen Jaap en Dinie Coerse uit Buitenpost zondagavond in Drachten de Zilveren Speld van verdienste uitgereikt. Het echtpaar is al zestig jaar lid van de Partij van de Arbeid en hebben zich al die tijd flink ingezet voor de partij. Spekman roemde de generatie van Jaap (85) en Dinie ( 90), de generatie die na de WO II aan de basis stond van de sociaaldemocratie en de sociale wetgeving.
Jaap Coerse heeft allerhande functies gehad binnen de PvdA: afdelingvoorzitter, voorzitter van het gewest, raadslid in Aalsmeer en Amsterdam Zuidoost. En zijn vrouw vergezelde hem altijd trouw en stond hem met raad en daad bij. Ook nu nog reist het echtpaar Coerse trouw naar de landelijke partijcongressen en commissievergaderingen. Ook in Achtkarspelen slaat het echtpaar geen bijeenkomst over.