Voorjaarsconcert Gloria Deï met cornettist Harmen Vanhoorne

0
3506
Augustinusga - brassband gloria dei

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Brassband Gloria Deï is druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse Voorjaarsconcert ‘On Stage’. Dit jaar zal het plaatsvinden op 29 maart in de Gereformeerde Kerk te Gerkesklooster en er is deze keer gekozen voor het thema ‘Music on Stage’. Het publiek kan een repertoire met afwisselende muziekgenres verwachten. Inmiddels zijn de  ‘On Stage’ concerten van ‘Gloria Deï’ een begrip geworden in het Tweelingdorp, maar ook er buiten. Eerdere concerten zoals ‘Sounds on Stage’, ‘Proms on Stage’, ‘Seasons on Stage’ en ‘World on Stage’ waren een groot succes. Dit jaar zal de opzet iets anders zijn dan voorgaande jaren. De band heeft onlangs namelijk een optreden gewonnen met een bekende ‘Besson’ Solist naar keus. Het leek de band een uitstekende gelegenheid iemand uit te nodigen voor het Voorjaarsconcert. Niemand minder dan de Belgische cornetspeler Harmen Vanhoorne zal zijn medewerking gaan verlenen tijdens deze avond. Hij is in de brassbandwereld vooral bekend als principal cornet bij ‘Brass Band Buizingen’ en als principal cornet bij het brassquartet ‘Exit Brass’. Ook heeft hij al vele titels in de wacht gesleept, zoals beste cornet in 2008, 2009 en 2010 op de  ‘British Open Solo Competition’ en ook won hij de ‘2011 Ern Keller Memorial Trophy’ en werd daardoor benoemd als International Soloist of the Year van 2011.  ‘Gloria Deï’ zal gedurende de avond een aantal stukken samen met hem uit gaan voeren. Ook de jeugd van Samenspelgroep Projunior en Jeugdbrassband Projunior verlenen hun medewerking aan het concert.