Abel Tasman Koor geeft 250e optreden

0
168
zuidhorn abel tasman cheque

ZUIDHORN – In de ruim vijftien jaar dat het Abel Tasman Koor bestaat is er op donderdag 20 maart voor de 250ste keer opgetreden. De eer viel het Zonnehuis in Zuidhorn te beurt.  Het genoemde koor is hier al eerder geweest en steeds weer genieten de toehoorders van zowel de show als het zingen van het Abel Tasman Koor. Veel gehoord is: steeds wat nieuws te horen en te zien, het verveeld nooit. Het Abel Tasman Koor ligt op koers. Dit is ook de titel van de derde CD die vorig jaar is opgenomen. ‘Wie jarig is trakteert’, heeft het koor gedacht daarom werd er aan het Zonnehuis een cheque overhandigd die recht geeft op een gratis optreden. De cheque werd namens de bewoners door meneer de Groot in ontvangst genomen. Ook het Abel Tasman Koor kreeg deze avond een cheque aangeboden. Ronja Scheeringa overhandigt namens het coöperatiefonds van Rabobank Noordenveld West Groningen een cheque ter waarde van € 2000,– aan de voorzitter van het koor Henk Scheerhoorn. Het koor mag van dit bedrag de geluidsinstallatie uitbreiden met draadloze microfoons en er kunnen tassen gekocht worden voor de koorleden. Zo’n mooi bedrag krijg je niet zomaar, de aanvraag wordt getoetst  en voor de commissie was het doorslaggevend dat genoemd koor regelmatig belangeloos van zich laat horen.