Grootegast op zoek naar een kinderdichter

0
151

GROOTEGAST – Deze week is in de gemeente Grootegast de verkiezing van kinderdichter van start gegaan. De kinderdichter, een junior variant van een stadsdichter, zal in Grootegast voor een jaar de poëzie representeren die voor en door kinderen wordt gemaakt. Ter voorbereiding van de grote finale in het Barontheater in Opende 23 mei worden er op basisscholen door heel de gemeente workshops gegeven door professionele dichters.
Op elf basisscholen in de gemeente Grootegast worden voor groep zeven workshops georganiseerd. Deze workshops worden gegeven door professionele dichters, Joost Oomen en Kasper Peters. In de workshops geven de dichters een introductie van poëzie en begeleiden ze de kinderen bij het schrijven en voordragen van gedichten. Uit alle gedichten, die de kinderen tijdens de workshops schrijven, worden vijftien finalisten gekozen.
Tijdens de spannende finale op 23 mei in het Barontheater in Opende zal uit de finalisten de eerste officiële kinderdichter van Grootegast worden verkozen.
Deze jonge dichter zal een jaar lang gedichten schrijven die geïnspireerd zijn door de omgeving of speciale gebeurtenissen uit zijn of haar eigen leven.