Harm Hoeve

0
192
Drogeham - Harm Hoeve

DROGEHAM – In de Christelijke Gereformeerde Maranathakerk in Drogeham wordt op zaterdag 29 maart een orgelconcert georganiseerd. Dit keer wordt het concert verzorgd door de bekende organist Harm Hoeven uit Rouveen. In Drogeham bespeelt Harm Hoeve het bekende Nijsse-orgel. Het prachtige instrument staat in de wijde omtrek bekend om zijn warme klank. Het telt 22 registers verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. Vanuit de kerk kunt u de organist zien spelen. Harm Hoeve speelt in Drogeham een goed in het gehoor liggend programma met bekende orgelwerken en improvisaties over bekende geestelijke liederen. Hij begint het concert met een eigen bewerking over Psalm 89 en over “Mijn Herder is de Heere God”. Hij vervolgt het programma met een trio van J.S. Bach, Alla Hornpipe van Händel, Bell-Rondo van Giovanni Morandi en twee werken van Mons Leidvin Takle.
Verder staan diverse koraalbewerkingen over bekende Paasliederen op het programma. Het concert wordt besloten met een improvisatie van de concertgever. Ook staat er enige keren samenzang op het programma. Het concert begint om 20.00 uur, de entree bedraagt €7,-. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.