Honderdste verjaardag gevierd met burgemeester Ter Keurs

0
141
Sumar - 100e verjaardag haaije pijl

SUMAR – De heer Haaije Pijl vierde zondag zijn 100e verjaardag. Burgemeester Eric ter Keurs bracht hem om die reden zondag een bezoek namens het voltallige gemeentebestuur. Haaije is geboren in de Tike. Hij is 56 jaar getrouwd geweest met Tietje Nicolai. Samen kregen ze acht kinderen, allen zijn nog in leven. De oudste is inmiddels 71 jaar, de jongste is 51 jaar oud. Er zijn inmiddels veertien kleinkinderen en negentien achterkleinkinderen. Haaije Pijl begon met werken als boerenarbeider, daarna werkte hij ruim twintig jaar bij Phillips. Daarnaast was hij erg sportief, hij ging altijd op zijn racefiets naar het werk. Daarnaast waren tuinieren en klokken en horloges maken zijn hobby. Foto: Siemon van der Meulen, Tytsjerksteradiel.