Ruth Plasman

0
152
Grijpskerk inbeeld Ruth

GRIJPSKERK – Ruth Plasman uit Grijpskerk is de nieuwe voorzitter van de Spelweek in het dorp. Ze volgt daarmee Kaz Wiersma op, die het na meerdere termijnen een goed moment vond om de voorzittershamer over te geven. “Kaz blijft nog wel betrokken hoor,” lacht Plasman. “Hij helpt mij achter de schermen. Hij kan nu nog mooi meedenken met mij, zodat ik niet in een diep gat wordt gegooid.” Plasman was al langer bij de Spelweek betrokken, maar niet in het bestuur. Toen ze gevraagd werd voor de voorzittersfunctie twijfelde ze geen moment. Grote veranderingen zijn er niet te verwachten, nu ze het roer heeft overgenomen. “Het zwembadspel, de spooktocht, het slapen en het kampvuur zullen gewoon blijven,” vertelt ze. “Wel breng ik nieuwe ideeën in. Zo hebben we het limiet voor het aantal vrijwilligers omhoog gebracht naar dertig personen. Degenen die zich het eerste aanmelden, mogen meedoen. In het verleden gingen we altijd stemmen wie mee mocht doen, dat vonden we eigenlijk een beetje krom.” Meer vrijwilligers vindt Plasman niet nodig, omdat ze anders elkaar in de weg zouden gaan lopen. Zorgen of ze de 30 haalt, heeft ze zeker niet. “We staan nu al op 29 vrijwilligers,” zegt ze. Ook denkt ze dat haar nieuwe rol uitdagend zal zijn. “Ik heb straks 30 mensen onder me, die jonger maar ook ouder zijn. Dat is echt heel spannend. Uiteindelijk komt het vast goed.” De Spelweek wordt georganiseerd van 11 tot 16 augustus. Wat het thema wordt is nog niet bekend.