Subsidiemogelijkheden voor wifi in toeristische kernen

0
238

REGIO – Organisaties in Fryslân kunnen subsidie aanvragen voor een wifi-netwerk op toeristische locaties. Op deze manier wil de provincie toeristen van nog meer gemak voorzien. De aanvraag kan gedaan worden door organisaties zoals een winkeliersvereniging, een ondernemersvereniging, een plaatselijk belang of een VVV. Zij kunnen de aanvraag indienen tot 1 november 2014. Op www.fryslan.nl/wifi is de regeling en het aanvraagformulier te downloaden. In 2013 kregen de kernen van de plaatsen Langweer, Heeg, Appelscha, Woudsend en Sneek al gratis wifi via een polot. Begin 2014 wordt er ook in Harlingen een netwerk aangelegd. Wanneer toeristen inloggen op het wifi-netwerk, komen ze uit op de website www.beleeffriesland.nl. Daar vinden ze informatie over de plaats waar ze op dat moment zijn. In het Streekkrant Fryslân-gebied gaat dat om Buitenpost, Burgum, Dokkum, Earnewâld, Holwerd, Kollum, Oostmahorn en Surhuisterveen.