Sydo de Vries krijgt Sulveren Polske

0
282
SONY DSC

NOARDBURGUM – De 8-jarige Sydo de Vries uit Noardburgum vond het eerste kievitsei voor de jeugd. In een weiland tussen Burgum en Suwâld werd het eerste ei gevonden. Dit gebeurde op zaterdag 15 maart toen hij met zijn vader aan het ljipaaisykjen was. De vader van Sydo had de moed opgegeven en wilde naar huis gaan, maar Sydo ging op zijn intuitie af, maakte nog een extra rondje door de weilanden en vond toen het ei. Met deze vondst verdiende hij het ‘Sulveren Polske’, een prijs van de Bond van de Friese Vogelwachten. Deze prijs is onder andere in het leven geroepen om de nazorg te stimuleren. Sydo is zowel als ljipaaisyker én nazorger ingeschreven, terwijl dit op zijn leeftijd nog niet verplicht is. Dinsdag reikte gedeputeerde Johannes Kramer het tiende Sulveren Polske uit aan Sydo.