Uniek project om houtsingels te behouden

0
176
Oldekerk filmpje boswal-3

OLDEKERK – De houtsingels hebben het moeilijk. En laat die houtsingels nou net hetgeen zijn waar het landschap in het Westerkwartier karakteriseert, zelfs internationaal. Om die houtsingels te behouden gingen leerlingen van het AOC Terra afgelopen vrijdag samen met een onderhoudsploeg van Landschapsbeheer Groningen aan de slag met het ‘Levend Landschap’ project. De laatste jaren wordt steeds minder gebied beheerd.
Daarom hebben verschillende partijen de handen ineen geslagen om de houtsingels aan te pakken. In de toekomst wordt maar liefst honderd kilometer beheerd, waar afgelopen vrijdag een begin is gemaakt met de eerste meters.
De leerlingen staken de handen flink uit de mouwen om het karakteristieke landschap in het Westerkwartier te behouden.

Oldekerk filmpje boswal-4 Oldekerk filmpje boswal-5 Oldekerk filmpje boswal-6