Waldfolk uit Boelenslaan in programma van Paul de Leeuw

0
159

BOELENSLAAN – Afgelopen zaterdag trad Folkkoor Waldfolk op bij het VARA/BNN programma De Kwis. Het mannenkoor uit Achtkarspelen was gevraagd het Fries volkslied te zingen in het programma waarin Paul de Leeuw wekelijks een prominente gast ontvangt. Deze keer was dat Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere. De formule van De Kwis is dat vier caberetiers onder leiding van Joep van Deudekom, de actualiteit van de week doornemen met de hoofdgast. Annemarie Jorritsma, met haar vele nevenfuncties, werd gevraagd om donateur te worden van de Stichting Vrienden van Thialf. Daarmee koppelde Paul de Leeuw de controverse over de schaatstempel in Heerenveen aan de ambities van het Icedome in Almere. Om dat verzoek kracht bij te zetten moest Waldfolk een variant op het Fries volkslied zingen. In de tekst werd de gewenste ijstempel in Almere neergesabeld ten gunste van Heerenveen.