Wilskrachtig Niekerk jaagt Pelikaan S schrik aan

0
1546
niekerk voetbal pelikaan 4

Rood-witten stellen titel  Oostwolders uit;  Dennis van der Velde bezorgt Niekerk verdiend punt

NIEKERK – Niekerk-Pelikaan S was een geweldig spektakelstuk, een wedstrijd waar de vonken vanaf vlogen. In deze slijtageslag kwamen beide ploegen een 2-2 overeen.  En dat was gezien de hele wedstrijd terecht.
“Niekerk wil niet verliezen van de profs”, zei een Niekerker volger. En zo speelde Niekerk ook. Met de wil om te winnen en tomeloze inzet. En daar had Pelikaan S niet van terug. De Oostwolders kwamen in het eerste kwartier met de schrik vrij. Niekerk dwong  meteen  kansen af. Een eerste schot van Dennis van der Velde vloog net over, vervolgens een vrije trap van Wilco Noordhof, waarbij Jeroen Beerlings in botsing kwam met verdediger Erwin Veldsema. Een derde gelegenheid kreeg Van der Velde niet, omdat hij in kansrijke positie werd afgevlagd voor buitenspel. Pelikaan S leek nog niet klaar voor de slag in het streekgebied. (Vedette Danny Holband moest zich zelfs tijdens de wedstrijd nog intapen). Het eerste wapenfeit van de gasten was meteen een dreun van de voet van dezelfde Holband, die laconiek maar akelig hard de bal richting uiterste hoek vuurde. De bal werd nog net bij de paal weggewerkt. Het was een zeldzaamheid, Niekerk heerste op alle fronten en kwam meer dan verdiend op 1-0. Een prachtige bal door het centrum bereikte Beerlings die Van der Velde de kans gaf. De spits werkte niet goed af. Beerlings kon vervolgens aan een solo beginnen en schoot ontiegelijk hard en laag in: 1-0. Dennis van der Velde had even later de 2-0 op de schoen, maar mikte naast. Het opportunistische spel van de gastheren zorgde voor veel onrust in de rammelende Pelikaan S-defensie, die niet gewend was aan zoveel tegenstand. Duncan Torrenga liet aan de andere kant een gigantische kans op de 1-1 liggen door veel te zacht in te schieten. Het was illustrerend voor het spel van de bezoekers, die veel te slap acteerden. “Ga toch bij de kleuters spelen!”, foeterde voorzitter Wim Bulten zijn topspelers uit. Treffend voorbeeld was de actie van Elco van der Veen die in een duel van twee Oostwolders won.  De Niekerker verdedigers met de ook al beresterke Patrick de Pender, waren resoluut. Uit het niets kwam Pelikaan S op gelijke hoogte. Rafael Bianco haalde van afstand verwoestend uit. Doelman Ottens sterkte zich, raakte de bal nog, die tevens de lat toucheerde. In de herkansing was Kevin van Dellen zowaar bij de pinken: 1-1. Een tweede klap was het uitvallen van Elco van der Veen, na een keihard persoonlijk duel (het ging hard tegen hard). De aanstaande kampioen had vlak voor rust de wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten. Na een mistrap van keeper Ottens had Torrenga alle kans om de zaak af te maken, maar plaatste de bal ‘sportief’ in handen van de sluitpost. Vervolgens kwamen de gasten er met meerdere spelers razendsnel uit en teisterde de bal als een wonder de paal. Aan de andere kant een identieke situatie, waarbij de inzet van Eddy Posthumus smoorde bij de doellijn. Niekerk drong nog eens aan en uit een voorzet van Remco Vogelzang trof ook Beerlings recht in handen van de keeper. Het was een spektakelstuk, maar ook een slijtageslag. Nadat Bianco in aanvaring kwam moest hij ook hij langdurig behandeld worden. Een laatste poging vlak voor rust kwam weer eens van de voeten van Holband (notabene met salmonella onder de leden). Otten werkte de zoveelste kanonskogel, net buiten het kader. De Niekerker doelman moest na de pauze meteen weer aan de bak. Ottens haalde de voorzet eruit, maar belandde in een scrimmage. Uiteindelijk viel de bal in zijn handen. Het krachtvoetbal van Niekerk kostte veel energie. De batterij raakte leeg, al kon deze nog enkele keren weer opgeladen worden. Voor Van der Velde was de strijd ook voorbij. Ook hij moest uit de arena weggedragen worden. Niekerk wankelde. Pelikaan S verzuimde het titanengevecht te beslissen. Zelfs in een vier tegen twee konden de bezoekers het karwei niet klaren. Niekerk had over geluk niet te klagen toen een verdediger een voorzet van richting veranderde. De lat redde weer eens. Maar de 1-2 was in de maak. Kopte Van Dellen in vrijstaande  positie nog hopeloos naast, vervolgens konden de rood-witten Duncan Torrenga niet belopen. Holband verlengde de voorzet die door Van Dellen dan toch succesvol werd ingekopt: 1-2. De thuisclub leek verslagen, maar haalde ergens nog een tweede adem. Beerlings  probeerde het met een solo en schoot in het zijnet. Even later een vrije trap van Beerlings, die hard langs de muur ging en op het nippertje nog onschadelijk kon worden gemaakt door Kuiper. In de allerlaatste minuut ontplofte Eekeburen bij een niet goed geraakte volley van Dennis van der Velde, die een stuit meekreeg en in het doel verdween: 2-2. Heel Niekerk verzoende zich met het gelijkspel, Beerlings dacht aan meer en was zowaar op weg naar een regelrechte stunt, de 3-2, Kuiper haalde de inzet met de vingertoppen uit de hoek. Niekerk leek nog een herkansing te krijgen nadat een aanvaller tegen het gras geduwd werd. Scheidsrechter Booisma liet echter geen vrije trap meer nemen, maar blies de aftocht. Kennelijk duurde de wedstrijd voor de leidsman te lang, want hij moest al voor diverse blessuregevallen tijd bijtrekken (hij had ook een paar kaarten meer moeten trekken). Sjoerd Visser en zijn manschappen waren niettemin uitermate in zijn nopjes met het punt. Niet verliezen van een ploeg die overloopt van kwaliteit is een prestatie van formaat. Bovendien zorgde Niekerk ervoor dat Pelikaan S het kampioenschap- bij winst was een gelijkspel bij Boerakker genoeg-  nog moet uitstellen. Pelikaan S –dat tevens de eerste kampioen van Nederland wilde worden- is  afhankelijk van de resultaten van Niekerk, dat aast op de nacompetitie. De ‘roden’ zijn goed op weg en profiteerden van verlies van VVSV’09.
NIEKERK – PELIKAAN S 2-2 (1-1); Scoreverloop: 13. Jeroen Beerlings 1-0, 40. Kevin van Dellen 1-1, 80. Kevin van Dellen 1-2, 90. Dennis van der Velde 2-2; Arbiter: Booisma (Twijzelerheide); Gele kaart:  Wilco Noordhof, Jeroen Tjoelker, Jeroen Beerlings, Elco van der Veen (allen Niekerk), Myren Noeken, Dustin Jansen (Pelikaan S); Toeschouwers: 150
OPSTELLING NIEKERK: Dennis Ottens, Jeroen Brandsma, Wilco Noordhof, Patrick de Pender, Patrick van der Velde (55. Edwin Zwier), Elco van der Veen (45. Dennis Zwier), Jeroen Tjoelker, Eddy Posthumus, Dennis van der Velde, Jeroen Beerlings, Remco Vogelzang
STER VAN HET VELD: JEROEN BEERLINGS (NIEKERK). Is onbetwist de vedette van de ploeg. Na een periode achterin is de lange speler weer voorin gezet. Achter de spitsen zorgde hij voor menig doelgevaar. Oogt slungelig, maar is sterk aan de bal, koppend gevaarlijk en heeft een hard schot in de benen. Voert  zijn acties wel eens te ver door, maar zag zijn medespelers vandaag ook staan.