Zussen van TiGaModa hebben vaste locatie voor kledingbeurzen in Metslawier

0
263
Metslawier - TiGaModa

METSLAWIER – Een jaar geleden stonden de zussen Tineke en Gaby ook al eens in de Streekkrant Fryslân. Toen omdat ze voor het eerst niet een kinderkledingbeurs, maar een dameskledingbeurs zouden gaan organiseren. Inmiddels zijn we een jaar verder, en de zussen, die onder de naam TiGaModa opereren, zitten vol nieuwe energie. De reden: een vaste locatie in hun eigen woonplaats Metslawier waar ze niet alleen kledingbeurzen willen gaan organiseren, maar nog veel meer leuke evenementen!
‘Onze ouders kochten onlangs het oude pand van de failliet geraakte Gosse Wijnsma van de kunststof kozijnen. In dit enorme pand zit onder andere een de voormalige showroom, waar zij destijds alles op het gebied van kozijnen lieten zien. Deze ruimte van ruim 300 vierkante meter wordt een expositieruimte, waar bijvoorbeeld kunstexposities of brommerbeurzen georganiseerd gaan worden. Maar van onze ouders hebben wij ook de mogelijkheid gekregen om hier onze kinderkledingbeurzen te mogen organiseren! Daar zijn we enorm blij mee, want eerlijk gezegd groeiden we een beetje uit ons jasje’, vertelt Tineke. Voorheen was het voor de zussen gebruikelijk om op verschillende locaties ruimtes af te huren. In het café in Metslawier, het dorpshuis van Oosternijkerk en in het Skûlplak in Damwâld organiseerden ze al talloze succesvolle kinderkledingbeurzen.
‘Het leuke van zo’n kinderkledingbeurs is dat mensen er voor weinig geld soms hele leuke kleding weten te vinden voor hun kinderen. Daarnaast krijgen de mensen die de kleding inbrengen soms nog hele leuke bedragen voor hun kleding terug. Bij de kassa zeggen de kopers vaak: ‘Wat een hoop spul voor zulk weinig geld!’, terwijl de verkoopsters zeggen: ‘Nooit gedacht dat ik nog zoveel geld zou krijgen voor deze spullen!’ Zo merk je dat men aan beide kanten erg veel plezier beleeft aan de beurzen’, vertelt Gaby.
De eerstvolgende kinderkledingbeurs in de nieuwe locatie is direct een tweedaagse beurs. In het laatste weekend van maart, vrijdag 28 en zaterdag 29 maart, is de expositieruimte voor het eerst gevuld met allerlei kleding. ‘Op vrijdagavond houden we een tafelverkoop. Onlangs hebben we al een grote partij tafels ingekocht, waardoor we veel mensen een plekje kunnen bieden. Voor 7,50 kunnen mensen een tafel huren, waarop ze hun kleding mogen verkopen. Op zaterdag is de beurs volgens het principe van inbreng’, vertelt Tineke. Het inbrengprincipe werkt als volgt: Aanbieders van kinderkleding kunnen op vrijdagochtend al hun spullen komen inbrengen. Iedereen krijgt dan een nummer, waardoor de kleding anoniem wordt aangeboden. De kleding wordt gesorteerd op maat en geslacht, waardoor het voor kopers handig zoeken is. Op zaterdag wordt de kleding verkocht, waarna aan het einde van de dag een envelopje met inhoud en de overgebleven kleding opgehaald kan worden. ‘We hanteren de 60-40% -regeling. 60% van de opbrengsten zijn voor de inbrenger, de overige 40% zijn voor de kosten die voor zo’n beurs gemaakt worden’, legt Gaby uit. ‘Rijk worden we er niet van’, lacht ze. ‘Meestal moet er geld tegenaan. Maar dat maakt ons niet uit, we vinden het veel te leuk om het te organiseren.’
Met de nieuwe locatie, waar met de tijd ook voor de kinderen een speciaal speelhoekje ingericht wordt, hebben de zussen een prachtige plek waar hun activiteiten flink kunnen groeien. ‘We hebben wel ‘nee’ moeten verkopen aan mensen die graag op onze beurzen stonden. Dat hoeft nu gelukkig niet meer. Voor de komende editie is er nog ruimte zat om je op te geven’, vertelt Tineke. ‘En voor de komende tijd hebben we ook allemaal nieuwe ideeën. Zo willen we op 17 mei een indoor-vlooienmarkt organiseren, en zitten we ook aan allerlei andere activiteiten te denken zoals workshops en vrouwenavonden.  Onze ideeën zijn nog lang niet op!’ lacht Gaby.
De eerste kinderkledingbeurs op nieuwe locatie van TiGaModa vindt plaats op 28 en 29 maart. Adres: De Oerslach 2, Metslawier. Vrijdagavond begint de tafelverkoop om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Zaterdag is de verkoop van 10.00 tot 16.00 uur. Voor aanmelden om mee te doen met de tafelverkoop of vragen, mail naar tigamoda@gmail.com.