Aduard 2000 verzuimt te scoren; Niekerk weer stap dichterbij periode

0
161

Voetbaloverzicht

STREEK – Drie clubs uit de streek kwamen in actie tijdens het inhaalweekend.  Aduard 2000 kon ook in Loppersum niet winnen en blijft daardoor stijf onderaan. Niekerk, dat Rood-Zwart Baflo terugwees, komt steeds dichterbij de periode. Zuidhorn heeft al een periode op zak. De groenhemden verloren in Godlinze.
ADUARD 2000 reisde af naar subtopper SC Loppersum en kwam wederom zonder punten thuis. Voorzitter Jacob Klaas Star noemde de 3-1 een zuur verlies. De ‘blaugranas’ kwamen al in de tweede minuut op voorsprong door een gelukstreffer. In de laatste minuten voor het einde vielen de overige goals. “We hebben de hele tweede helft goed druk gezet, hadden de controle over de wedstrijd, maar verzuimden te scoren”. De 2-0 was een ongelukkig eigen doelpunt, de bal viel op het hoofd van een Aduard-speler en rolde het doel in. Vervolgens werd het toch nog 2-1, maar de laatste hoop werd de grond ingeboord: 3-1. “De positie is duidelijk. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. Als we het niveau vast kunnen houden en het geluk een keertje meezit, moeten we nog punten kunnen pakken”, aldus de optimistische preses. ZUIDHORN verloor met 1-0 in en tegen Godlinze.  Het was een hele vervelende wedstrijd. Godlinze toonde geen enkel respect voor de vrouwelijke scheidsrechter, die na een kwartier dan ook rood gaf aan een speler van Godlinze die irritant deed. In een chaotische wedstrijd was Zuidhorn sterker, viel ook aan. Uit een counter maakte de thuisclub de 1-0 vlak voor rust. In de tweede helft viel Zuidhorn met man en macht aan, maar de bal wilde er niet in. “We kunnen de tweede plaats nu wel uit het hoofd zetten”, weet Ton Rozema, die zich niet druk maakt, met een periode al op zak. NIEKERK versloeg Rood Zwart Baflo. Vooraf had Niekerk – zonder de geschorste Jeroen Beerlings- er een zwaar hoofd in na de apotheose van Pelikaan S en  tegen de ploeg die nog zou vechten voor de laatste kans op de tweede periode. Maar de rood-zwarten gingen allerminst vol aan de bak en zelfs na de 2-0 zakte de ploeg terug op eigen helft. Het was dan ook een makkie voor de rood-witten. Remco Vogelzang (twee), Dennis van der Velde en Edwin Zwier waren de Niekerker goalgetters. Door de winst komt de periode weer dichterbij.