Cees Reezigt

0
269
Cees Reezigt

Komende zondagmiddag staat de Groningse singer-songwriter Cees Reezigt op het podium in Cultuurerf Andledon in Den Andel. Samen met gitarist Rob Anderson, vormt hij The Good Case. Hun muziek valt te plaatsen in de Amerikaanse songtraditie, maar is voorzien van een Europese ondertoon. De nummers die The Good Case speelt hebben een donkere, melancholische sfeer. Tezamen met Reezigts bijzondere stemgeluid en de combinatie met snaarinstrumenten als gitaar, banjo en slide-gitaar, ontstaat een sfeervolle luisterervaring. Cees Reezigt schrijft al sinds zijn vijftiende liedjes. Hij was medeoprichter van verschillende bands, en timmert tegenwoordig met The Good Case volop aan de weg. Dit heeft onder meer geleid tot een drietal albums, te weten ‘Roses and Thorns’, ‘Rather Slow (Though Not Necessarily Sad) Songs’ en ‘Go’. Tijdens liveoptredens wordt Cees Reezigt ondersteund gitarist Rob Anderson. In het voorjaar van 2013 oogstte The Good Case  veel waardering op Cultuurerf Andledon tijdens een dubbelconcert met de folkband Marjoram. Reezigt en Anderson boden toen een set waarin ruimte werd gevonden voor ‘verstilling’. Reezigt was onder de indruk van de goede akoestiek van Andledons theaterruimte en het enthousiaste luisterpubliek. Dit leidde zowel bij Cees Reezigt als het Cultuurerf tot het plan een optreden te organiseren waarin The Good Case  centraal zou staan, hetgeen zondag zal worden gerealiseerd. Het concert van The Good Case begint om 15:00.De toegang is niet gratis. Het Cultuurerf is te vinden op het adres Kruisweg 6 in Den Andel.