Dit zijn de fietsers van Team Surhuisterveen

0
119
Surhuisterveen - fiets voor een huis

Tien fietsers beklimmen Col du Galibier voor ‘Fiets voor een Huis’

SURHUISTERVEEN – Tijdens een benefietdiner in Brasserie Kolkzicht werd het team Surhuisterveen ‘Fiets voor een Huis’ officieel gepresenteerd. Het team zal op 30 augustus de Col du Galibier beklimmen met als doel geld in te zamelen voor de bouw van huizen in Bangladesh. De Col du Galibier is bekend van de Tour de France. Het zijn Arjen de Jong, Andries Nieuwenhuis, Bert Vos, Jack Bouw, Joop Atsma, Emi Nieuwenhuis, Bauke de Haan, Jan Lammers, Lieuwe van der Wijk en Gerard Veenstra die de berg gaan beklimmen voor het goede doel. ‘Veel mensen in Bangladesh leven in huizen van bamboe, die door de extreme weersomstandigheden regelmatig worden weggevaagd’, laat Jack Bouw, een van de initiatiefnemers weten. Een tegen deze weersomstandigheden bestendige woning kost 1000 euro. Tijdens het diner werd de eerste fles wijn uitgereikt met het eigen ‘Fiets voor een Huis’-etiket van Team Surhuisterveen. De eerste fles werd overhandigd aan Yep Kramer, de vader van Sven Kramer. Hij beklom voor dit doel al eens de Col du Galibier en doet ook op 30 augustus weer mee. De eerstvolgende acties van Team Surhuisterveen zijn op de Vrijmarkt in Surhuisterveen op Koningsdag (dit jaar op 26 april). Vanuit Brasserie Kolkzicht wordt op 31 mei een grote fietstoertocht georganiseerd met afstanden van 25, 60 en 100 kilometer. Een gift doneren kan ook, via bankrekeningnummer NL05RABO0143 318144 t.n.v. Fiets voor een Huis. Voor meer informatie zie www.fietsvooreenhuis.nl.