Fonteinkerk maakt Buitenpost een stukje schoner

0
145
Buitenpost nationale opschoon dag 01

BUITENPOST – Zaterdag werd in heel Nederland de Nationale Opschoondag georganiseerd, uitgeroepen door de organisatie Nederland Schoon. Voor de Fonteinkerk in buitenpost was dat de reden om de opruimactie ’Buitenpost Schoon’ te organiseren.
Het was niet de eerste keer dat de Fonteinkerk meedeed met de Nationale Opschoondag, in 2012 en 2013 trokken er ook vrijwilligers het dorp in om zwerfafval op te ruimen. Zaterdagochtend gingen zo’n veertig vrijwilligers het dorp in om zwerfafval op te ruimen. In vijf teams verspreidde men zich over het dorp. De vijf teams wisten veel zwerfafval op te ruimen, het resultaat van deze ochtend mocht er dan ook zeker zijn: een schoner en opgeruimder dorp, een flinke bult volle vuilniszakken en heel veel positieve reacties vanuit het dorp. NME-Achtkarspelen zorgde voor de materialen en voert het verzamelde afval af.