Griet Rinsma

0
1686
Surhuisterveen - Griet Rinsma

Hoofdtrainster
WSBF Surhuisterveen

‘Al vanaf 1993 geef ik turnlessen, sinds 1998 doe ik dat bij WSBF. Jarenlang heb ik de trainingen alleen gedaan, maar sinds vorig jaar heb ik een aantal assistent-trainsters. In het begin was dat wel wat moeilijk. Als je het zolang alleen hebt gedaan is het moeilijk om dingen uit handen te geven. Maar tegenwoordig ben ik er heel erg blij mee, heb geeft mij een stukje vrijheid om me te kunnen focussen op de hogere niveaus.
Bij WSBF hebben we een grote groep meiden die op hoog niveau turnen. De meiden komen overal vandaan: Kollum, Drachten, Boelenslaan, niet alleen maar uit Surhuisterveen dus. In kleinere dorpen is de vereniging soms te klein om groot talent op te leiden. Meisjes die verderop kunnen komen, komen daardoor al snel bij ons terecht. WSBF heeft momenteel zo’n 220 leden, en daarnaast een bestuur bestaande uit negen personen. Het bestuur is de drijvende kracht achter de vereniging. Zij doen hun uiterste best om de sporters het beste te kunnen bieden. Zo hebben we onlangs nog een eigen springkuil kunnen openen, dankzij de inzet van onze voorzitter en de inzet van de gemeente Achtkarspelen. We zijn daar erg blij mee, want moeilijkere sprongen kunnen nu in eigen huis geoefend worden. Dat biedt enorm veel perspectief. We merken dat de vereniging erg levendig is.
De betrokkenheid bij de ouders is ook enorm. Zelfs bij wedstrijden waar hun eigen kinderen niet aan meedoen komen er ouders kijken. Dankzij al die inzet van vrijwilligers hebben we in eigen huis het NK Groepsspringen kunnen organiseren. Andere verenigingen zouden zich hier misschien niet zo snel aan wagen. Het werd een fantastische dag, met één team dat op alle onderdelen Nederlands Kampioen werd. Als hoofdtrainster ben ik dan enorm trots op wat mijn meiden bereikt hebben. De turnsters kennen mij als streng en prestatiegericht. Dat moet in het begin soms wel wennen, maar inmiddels weten ze niet beter. Onze meiden hebben het discipline en het karakter om ver te komen. Maar ook de ouders moeten er achter staan, zonder hun steun kom je nergens.’