In hoger beroep 30 jaar geëist voor moord op Murkje de Vries

0
175

KOOTSTERTILLE – In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie 30 jaar cel geëist voor de moord op Murkje de Vries uit Kootstertille en een dubbele poging tot moord. De inmiddels 49-jarige verdachte uit Harkema werd in 2009 veroordeeld tot 24 jaar cel. In de nacht van 2 februari 2008 schoot de man Murkje de Vries dood in de dakgoot van haar woning. Eerder die avond had hij zijn ex-vrouw en haar vriend neergeschoten.
De stoppen waren doorgeslagen op het moment dat hij de auto van zijn ex-vrouw op de oprit van haar nieuwe vriend zag staan. Hij reed naar huis en haalde daar een pistool op, waarna hij de woning binnenstormde en meerdere malen school op de slachtoffers. Daarna reed hij naar de woning van Murkje de Vries, die hij verantwoordelijk hield voor het op de klippen lopen van zijn relatie. Zij probeerde nog aan de man te ontkomen, maar de man wist haar uiteindelijk dood te schieten terwijl zij in de dakgoot van haar woning probeerde te ontsnappen.
Het hoger beroep werd meerdere keren aangehouden voor nader onderzoek naar de effecten van antidepressiva die de man had geslikt. Een realistische uitslag was echter niet mogelijk, omdat de man op de avond van de moord flink had gedronken en het in de kliniek waar de man zijn medicijnen toegediend kreeg niet mogelijk was om te onderzoeken wat het effect van alcohol op deze medicijnen zijn; alcohol is in deze kliniek ten strengste verboden.