Jeugdtoneel Gastvrij op de bühne

0
100

GROOTEGAST – Op zaterdag 5 april zullen beide groepen van de jeugdafdeling van Toneelvereniging Gastvrij weer hun jaarlijkse opvoering laten zien. Na maanden repeteren in de Woldborg te Grootegast is het dan zover. De Jonge Gasten (9 tot 13 jaar) zullen, onder leiding van Nanja Jurjens, het stuk “Red het natuurmuseum” opvoeren. Het stuk speelt zich af in het verouderde natuurmuseum “Het botje”. Omdat er nooit meer iets nieuws te zien is blijven de klanten weg. Het museum staat op het punt van sluiten, totdat Avonturier Meneer Torenspringer belt en met een grote bezienswaardigheid naar het museum komt. Valt het museum nog te redden en zal dit voor de ommekeer voor het museum zorgen? Komt dat zien! Hyperactief (13 tot 18 jaar) voert dit jaar, onder leiding van Gert Groenewold, “Joy Riding” op. In dit stuk zijn vier hartsvrienden verzeilt geraakt in een auto rit met een gestolen auto. Hoewel eerst duidelijk lijkt waarom Joy de auto gestolen heeft blijkt er na een poosje toch iets meer aan de hand te zijn dan de meiden eerst dachten. Zullen ze na deze rit nog even goede vrienden zijn? Beide stukken worden opgevoerd worden zaterdag 5 april in de Wolborg (kersenlaan 6) in Grootegast. De deuren gaan om 19:00 uur open en de Jonge Gasten starten om 19:30 en na een korte pauze zal Hyperactief volgen. Na verwachting is de avond rond 21.30 afgelopen. De entree is gratis.