Molen Windlust heeft haar kap terug

0
151
Burum - kap molen

BURUM – Weer een belangrijke stap in de heropbouw van molen Windlust: de kap is op de molen gehesen. Net als bij voorgaande belangrijke stappen in het bouwproces kwamen veel Burumers en liefhebbers van molens naar Burum om toe te kijken bij de bouwwerkzaamheden. ‘Het leeft enorm in Burum, de heropbouw van deze molen. Er zijn zelfs mensen die vrij nemen om vandaag toe te kunnen kijken bij deze belangrijke stap’, zegt Jacqueline Brauwers van Stichting Erfgoed Kollumerland. Naar verwachting zullen de wieken in april op de molen gemonteerd worden, en zal de molen in de zomer weer kunnen draaien. Ondertussen is er bij de stichting nog steeds niets bekend over hoe het komt met de monumentale status van de molen. ‘Windlust staat nog steeds op de monumentenlijst, en daar hoort de molen ook thuis. Het is fijn om te vernemen dat de politiek, op lokaal en landelijk niveau, zich zo inzet voor Windlust. Maar we weten nog niet hoe het komt, dat is afwachten. Het zou natuurlijk wel vreemd zijn als Windlust haar monumentenstatus zou verliezen, dat zou betekenen dat men bij de Rijksdienst meet met twee maten’.