Twaalf raadsleden nemen afscheid van de Streek

0
225
leens oud raadleden

GROOTEGAST/ZUIDHORN/LEENS – Waar de ene wint, verliest de ander. Zo simpel is het in de gemeentelijke politiek. Daarnaast zijn er raadsleden die het wel welletjes vinden na zoveel jaren de gemeente bestuurd te hebben. In onze streek waren het afgelopen week twaalf personen die niet meer terugkomen in de gemeenteraad.
Meest opvallende is Freek Nieuwenhuis uit Den Ham, die het twaalf jaar volhield in de gemeentelijke politiek. Voor zijn werk werd hij beloond met een Koninklijke Onderscheiding. In Zuidhorn namen ook Hilda Meijer (CDA), Jaap Tel (CDA), Minko Jansma (PvdA) en Machiel van der Schaaf (PvdA) afscheid.
In buurgemeente Grootegast keren vier raadsleden niet terug. Het gaat daar om de CDA-leden Harry van der Tuin, Klaas Hoogsteen, Marjan Solle en PvdA’er Pia Poelman. Bloemen waren er in De Marne voor John Schouten van Schagen (GL), Sietse Hielema (PvdA) en Raymond Kruijer (PvdA). Tijdelijk verdwijnt Rudmer Veenwijk (CDA) uit de gemeenteraad van De Marne. Hij keert terug, zodra Kor Berghuis herbenoemd is als wethouder.

grootegast aftreden raadsleden zuidhorn aftredende raadsleden