Eindexamenkandidaten verzorgen gevarieerd examenconcert

0
211
Buitenpost - eindexamen muziek lauwers college

BUITENPOST – Onlangs hebben de bovenbouwleerlingen uit Havo 5 en VWO 6 van het Lauwers College Buitenpost die muziek in hun eindexamenpakket hebben een zeer gevarieerd Openbaar Muziek Tentamen op de planken gebracht. Het publiek, zo’n 160 bezoekers in totaal, werd een mooi programma aangeboden, waarbij de vierentwintig leerlingen zowel groepsgewijs als klassikaal hun ingestudeerde klassieke en hedendaagse composities lieten horen.
De avond werd om 19.30 uur geopend met de koorcompositie “Do You Hear The People Sing’ uit de musical Les Miserables. In het vervolg werd het publiek een interessant programma aangeboden, waarbij iedereen zich zeer verantwoordelijk toonde voor het eindresultaat.
Enkele voorbeelden van optredens die er tijdens de tweeënhalf uur durende avond uit sprongen waren: ‘Passacaglia’ van J.S. Bach uitgevoerd door Lars Faber op orgel, ‘I Put a Spell On You’ van Creedence Clearwater Revival uitgevoerd door Pim Ravensbergen, Sanne de Graaf, Martin Meijburg, Hemco Jan Douma en Tijmen Bijker, ‘You Raise Me Up’ van Secret Garden uitgevoerd door Auniek Hiemstra, Grytsje van Leersum en Elena Pirvu, en ‘Hit Me Baby One More Time’ van Britney Spears uitgevoerd door Anke Wiersma, Inge Terpstra, Jeanine de Groot en Peter Oldenhuis. Hoogtepunt van de avond werd echter gevormd door Hemco Jan Douma en Pieter Mark die een meesterlijke vertolking op de planken brachten van ‘Concerto For Marimba And Piano’ van Emmanuel Séjourné.
Als slotstuk werd ‘Happy Day’ van The Edward Hawkins Singers, bekend geworden door de film Sister Act, opgevoerd. Doordat ook de leerlingen uit Havo 4, VWO 4 en VWO 5 die muziek als examenvak gekozen hebben op het podium kwamen, werd het publiek verrast door een groot koor. Na deze apotheose werden de muziekleraren Gerrit Adema, Nynke van der Heide en Cornelis van Slageren door de presentatoren Inge Terpstra en Jeanine de Groot bedankt voor de coaching en voerden de leerlingen nog eenmaal de slotcompositie uit.
Met dit optreden hebben de leerlingen het laatste en belangrijkste deel van hun praktijkgedeelte van het eindexamen muziek afgesloten. Zij zullen zich de laatste periode vooral bezig houden met het voorbereiden op het Centraal Schriftelijk Eindexamen.