Gondelbouwers van start met ontwerpen voor Gondelvaart op Wielen

0
138
Drogeham - ontwerpen gondelvaart

DROGEHAM – In centrum De Fakkel in Drogeham werd donderdagavond met een vergadering de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen van bouwwerkzaamheden voor de Gondelvaart op Wielen. De Gondelvaart op Wielen wordt dit jaar alweer voor de 45e keer georganiseerd en is met recht hét feest van Drogeham te noemen. Tijdens de vergadering in april worden ieder jaar de ontwerpen voor de verschillende gondels bekend gemaakt.
Dit jaar zijn er weer tien buurtgroepen bereid gevonden om gezamenlijk een gondel te bouwen. Zo zal buurtgroep ‘De Musketiers’ bouwen aan een wagen genaamd ‘Tweety’, buurtgroep ‘Om’e Dyk’ bouwt een wagen in een drakenthema en buurtgroep ‘De Buorren’ werkt aan de wagen ‘Splash’. De laatstgenoemde groep liet het ontwerp voor de gondel maken door een ervaren gondelbouwer uit het zuiden van het land. Vanaf nu zullen de groepen weer veel vrije tijd steken in de bouw van de wagens, die op vrijdag 19 en zaterdag 20 september door Drogeham zullen rijden. Voorzitter van de Gondelvaart op Wielen, Willem Koster, liet tijdens de vergadering weten dat de entreeprijs voor bezoekers dit jaar hetzelfde blijft. ‘Het is nog steeds crisis, maar we willen dat de Gondelvaart voor iedereen toegankelijk blijft’. Tijdens de Gondelvaart op Wielen zullen de showbands North Frisian Percussion Corps uit Dokkum, Showband Oranje Minnertsga en Jong Pasveerkorps uit Leeuwarden optreden. Ook de Hamster eigen brassband DACAPO zal een bijdrage leveren aan de show. In de feesttent komt de band Stageline optreden.