Pas in juni duidelijkheid over bezuinigingen

0
112

GROOTEGAST – De gemeenteraad van Grootegast hoeft pas in juni te beslissen waarop de komende jaren bezuinigd gaat worden. Burgemeester Kor Dijkstra (CDA) geeft dan als verantwoordelijke voor de financiën de raad een overzicht van alle opties waaruit de raad kan kiezen. De reden dat de raad zolang moet wachten op de stukken is dat Dijkstra op zijn beurt moet wachten op de meicirculaire uit Den Haag, die waarschijnlijk pas begin juni wordt vrijgegeven. In deze circulaire staat hoeveel geld de gemeente komend jaar van de overheid gaat krijgen.
Dijkstra verwacht dat de raad dan op 1 juli een besluit kan nemen. Met dat besluit kan hij terug naar de provincie, die overweegt de gemeente onder preventief toezicht te zetten vanwege diens tekorten vanaf volgend jaar.