Robert Jan Hidding

0
1665
Robert Jan Hidding

Korfbalvereniging Zunobri
“Hoofdtrainer Gertjan van Drogen stopt ermee bij Korfbalvereniging Zunobri. Een jaar geleden hebben we hem nog aangetrokken als frisse wind voor de vereniging, maar die wind waait nu weer verder. We zijn heel blij dat hij een basis heeft gelegd voor het seniorenteam van Zunobri. We hebben namelijk gedurende drie jaar geen eerste team gehad, iets wat toch erg belangrijk is voor een club. Vorig jaar is Gertjan daar weer mee begonnen. Dit was een stage voor hem, want hij doet de sportopleiding. Dat kwam heel goed uit, want we hebben ook een hele jonge ploeg. Daardoor zijn er ook weer wat oud spelers terug gekomen. En zoals ik al zei, hij heeft een mooie basis gelegd. Het team heeft geregeld een wedstrijd verloren, maar aan de andere kant is het wel gelukt om te winnen van de koploper. Het zit er dus zeker in en dat motiveert ook weer. Door zo’n eerste team zien mensen dat het leeft bij Zunobri. En dat is heel belangrijk, want we hebben aan de grote voetbalvereniging in Zuidhorn een geduchte concurrent. Als korfbalvereniging pis je dan al snel naast de pot. Toch is het mooi om te zien hoeveel we met zo’n kleine club van rond de tachtig man veel voor elkaar krijgen. Dat komt omdat het een hechte vereniging is, iedereen wil zijn steentje bijdragen. Wat ik zelf leuk vindt aan korfbal is dat er, in tegenstelling tot voetbal, niet zo’n mannencultuurtje heerst. Het is gewoon leuk en gezellig en ook wij hebben een derde helft. Korfbal krijgt steeds meer bekendheid, het zit echt in de lift. Voetbal is bijna té bekend, te commercieel. Voor ons valt er nog veel terrein te winnen, ook voor onze eigen vereniging. Dit jaar hebben we een aantal goede sponsoren, voor shirts en een aantal borden. Dat is heel belangrijk voor ons, zonder sponsoren ben je nergens. Dit zet Zunobri echt op de kaart. Iets anders wat belangrijk is, is de nieuwe trainer. Die hebben we gevonden: Andre Woltinge, een 48-jarige trainer die momenteel een team in Winschoten traint. Ook hij is zeer enthousiast, net als zijn voorganger. Hij gelooft erin om spelers beter te maken. Hij wil meer inzetten op de ontwikkeling van het team dan in het management. Dat past mooi bij onze club. Ons doel is om een stabiele club te worden. En daar blijven we de komende jaren hard aan werken!”