Speeltuin Kuzemerkooi feestelijk geopend

0
241
Oldekerk Kuzumerkooi-5

OLDEKERK – De Speeltuin in de Kuzemerkooi werd afgelopen vrijdag feestelijk geopend. Meteen werd er door de kinderen volop van de kabelbaan afgeroetsjt. Kinderen van De Opstap uit Niekerk, De Rehoboth uit Oldekerk en De Aquarel uit Sebaldeburen waren aanwezig om de nieuwe natuurleskist ontvangst te nemen, evenals de zes daarbij behorende I-pads. Het materiaal is speciaal ontwikkelt voor natuurlessen in het Kuzemerkooi gebied. De stichting Kuzemerkooi heeft twee lespakketten ontwikkeld: ”De Eendenkooi” en ”Houtsingels in het Landschap”. Ook heeft elke school een digitale microscoop gekregen. Met de opening van de speeltoestellen, die afgelopen jaar door vrijwilligers zijn geplaatst, sluit de stichting het drie jaar geleden gestarte project ”Samenwerken voor de woonomgeving” af. Het project, dat mede gefinancierd werd door de gemeente Grootegast en het Europees Leaderfonds, had een budget van 60.000,- euro. De belangrijkste onderdelen van het project zijn: Buitenlessen en natuureducatie voor scholieren, natuurstages, nieuw trapveldje, informatieborden en speeltoestellen.