Spuitgasten Drogeham organiseren brandweerwedstrijden

0
142

DROGEHAM – Op zaterdag 12 april vinden in Drogeham brandweerwedstrijden plaats, georganiseerd door de blusgroep uit Drogeham. In de nabijheid van de kazerne is een rampscenario in elkaar gezet. Vanuit De Fakkel vertrekken de verschillende blusgroepen.
Zij maken een ritje door het brinkdorp waarmee zij zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen. Een deskundige jury volgt het geheel. De beste ploeg gaat door naar de landelijke brandweerwedstrijd. Aan de wedstrijd doen onder andere ploegen uit Surhuisterveen en Buitenpost mee, maar ook bijvoorbeeld uit Veendam.
De kazerne in Drogeham is deze dag open waar het materiaal van de groep Drogeham te bewonderen is. ’s Avonds om 19.00 uur reikt burgemeester Gerbrandy in De Fakkel de prijzen uit aan de beste brandweerploeg. Vanaf 16.00 uur is dj Blauwe Bever samen met Smurke present voor de muzikale omlijsting in De Fakkel.