Voetbalvereniging GVB uit Grootegast viert lustrum

0
229

GROOTEGAST – De voetbalvereniging GVB uit Grootegast bestaat op 17 april alweer vijf jaar. Tijdens een ingelaste ledenvergadering van FC Grootegast in maart 2009 zijn een aantal leden van de zondagafdeling opgestapt en hebben een nieuwe zondag voetbalvereniging in Grootegast opgericht: GVB was een feit. Vóór de fusie in 1997 van de twee voetbalverenigingen in Grootegast was de naam van de zondag voetbalvereniging GVB (Grootegaster Voetbal Boys), opgericht in 1946. In 2009 is er een nieuwe zondag voetbalvereniging opgericht onder de  naam  GVB  uit Grootegast. De activiteitencommissie organiseert  diverse festiviteiten voor leden, supporters en aanhang. Op 18 April is er een grote feestavond in eetcafé de Klap. Op vrijdag 9 mei is er een 35+ voetbaltoernooi op het kustgrasveld van het sportvelden complex en op zaterdag 10 mei is er een zaalvoetbaltoernooi in de sporthal Leegens in Grootegast-Doezum. Zaterdag 24 mei om 19.00 uur is er een spectaculaire  avondwedstrijd oud FC Groningen –GVB. Als slot van de festiviteiten zijn er op zondag 1 juni aanvang 14.00 uur  wedstrijden van oud GVB spelers van voor 1997  tegen GVB 1 en GVB 2.