Wie wordt de kinderdichter van Grootegast?

0
173
Opende dichter op school-3

OPENDE – In de gemeente Grootegast wordt komende tijd naarstig gezocht naar de beste kinderdichter. Op de scholen worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals afgelopen dinsdag op CBS De Klister in Opende. Daar gaf dichter Kasper Peters een workshop aan de leerlingen van groep 7. De kinderen kregen een introductie op poëzie en de ervaren dichter begeleide ze bij het schrijven en het voordragen van de gedichten. Ook op de andere scholen in de gemeente bezoekt Peters samen met collega dichter Joost Oomen alle groep 7 klassen. Alle gedichten worden door een deskundige jury beoordeeld. Van elke school mag de winnaar van deze wedstrijd zijn of haar gedicht voordragen tijdens de finale 23 mei in het Barontheater. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘Kinderdichter van de gemeente Grootegast’ noemen.