25.000 bezoekers verwacht op Oranjemarkt

0
124

ZUIDHORN – De vrijwilligers van de stichting Oranjemarkt Zuidhorn zijn er klaar voor: viering van Koningsdag op zaterdag 26 april in Zuidhorn. Op die dag is het centrum van Zuidhorn het toneel van vele marktkramen. Honderden handelaren en particulieren staan met hun waren op de markt. Daarnaast is er een kindermarkt waar schoolkinderen uit Briltil-Noordhorn-Zuidhorn hun spulletjes verkopen. Aanmelden voor de markt kan via www.oranjemarktzuidhorn.nl. De Oranjemarkt is het grootste evenement van de gemeente Zuidhorn. Er worden zoals gewoonlijk weer veel bezoekers – zo’n 25.000 – verwacht. Voor de straten rondom de markt geldt al vanaf vrijdagmorgen 25 april stop en parkeerverboden. Op zaterdag 26 april maar ook de dag daarvoor moet er veel worden gedaan, zoals het plaatsen van de stop- en parkeerverbodsborden, routeborden en dranghekken. Ook wordt er door de vrijwilligers een compleet stroomnetwerk met aggregaten en vele meters stroomkabel uitgerold. De kramen worden op de dag zelf al vanaf 03.00 uur geplaatst. De uitvoering vindt met militaire precisie plaats. Daarom wordt er op woensdag 16 april een instructieavond voor de vrijwilligers en verkeersregelaars gehouden. Om 20.00 uur zijn alle vrijwilligers welkom in Zaal Balk te Zuidhorn.