Alle turnsters Set ‘m op halen een medaille

0
386
Augustinusga - set 'm op

AUGUSTINUSGA – Afgelopen zaterdag vond de tweede plaatsingswedstrijd turnen FGH plaats in Veenwouden. Turnvereniging Set ‘m op uit Augustinusga deed mee met zes meisjes. Als eerste waren Roeliena Klein en  llse de Jong aan de beurt. Ilse had een beetje pech en draaide haar handen met het inturnen aan de brug open. Hierdoor ging de brugoefening niet zo goed, maar Ilse zette wel door en wist zich toch weer op het podium te turnen en wel op de derde plaats. Ook Roeliena zat in de eerste ronde, zij turnde een constante wedstrijd en een prachtige vloeroefening met een hele mooie spagaatsprong wat resulteerde in een gouden medaille. In de tweede ronde was Samantha Brandsma aan de beurt, in vergelijking met de vorige wedstrijd ging dit een stuk beter, vooral op sprong. Voorheen sprong ze nog met trampoline en nu met een springplank wat betekent dat de uitgangswaarde een punt hoger is mede hierdoor werd Samantha dan ook terecht tweede.Als laatste waren Mariska Kramer, Jinke van Wieren en Marijn Triemstra aan de beurt. Helaas kon Marijn niet meedoen; zij is ziek naar huis gegaan . Mariska haalde de bronzen medaille mede door haar prachtige sprong en Jinke liet een steekje vallen op brug maar gelukkig stond ze nog op het podium en wel op de derde plaats. Op 10 mei zijn de Friese kampioenschappen te Sneek , en de kans is groot dat deze 6 dames hierbij aanwezig mogen zijn.