Cliënten voedselbank mogen gebruik maken van kledingbank

0
108
Achtkarspelen - kledingbank

SURHUISTERVEEN – Omdat Rinnie Leegsma iets wilde doen voor mensen met een smalle beurs opende zij in november 2013 een tweedehandswinkel met betaalbare kleding. Aan de Lauwersweg 4 is inmiddels een groot aanbod van prima kleding, schoenen en tassen enzovoorts te vinden. Al snel realiseerde Leegsma zich dat er mensen zijn waarvoor zelfs deze mogelijkheid nog te duur is. Dit bracht haar op het idee om mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank gratis kleding aan te bieden.  Hiervoor werd achter in de zaak een aparte ruimte als kledingbank ingericht, waar men één keer per week drie artikelen per persoon mag uitzoeken op de openingsdagen (dinsdag t/m vrijdag vanaf 13.00 uur). Om wildgroei te voorkomen, moet men dan wel door middel van een voedselbankpas en een ID-kaart aantonen afhankelijk te zijn van de voedselbank. Klanten van de voedselbank kunnen ook kleding kopen in de winkel met10% korting. Volgens Rinnie Leegsma voorziet de kledingbank nu al in een behoefte en heeft zij geen moment spijt gehad van haar besluit om in tijd van toenemende armoede mensen die dit nodig hebben te helpen.