Dwaandebord bij afslag Earnewâld

0
160
Tytsjerksteradiel - dwaandebord

EARNEWÂLD – Wethouder Geerling Schippers van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft vorige week samen met Jelle Boerema, voorzitter Regiomarketing, een Dwaandebord onthuld bij de afslag naar Earnewâld. Dit jaar worden bij de toegangswegen naar Noordoost Fryslân Dwaande borden geplaatst om zo het gebied aan te duiden. De borden heten de voorbijgangers, en in het bijzonder de toerist, welkom in Noordoost Fryslân. De Dwaandeborden zijn onderdeel van Regiomarketing Noordoost Fryslân. Tytsjerksteradiel is één van de zes gemeenten die aan dit project deelneemt. De andere gemeenten zijn Ferwerderadiel, Dongeradiel, Kollumerland, Achtkarspelen en Dantumadiel. Tytsjerksteradiel is de vierde gemeente waar de borden geplaatst worden. Naast het bord bij de afslag naar Earnewâld, komt er een bord iets ten zuiden van Sumar aan de weg naar Burgum en eentje op de grens van de gemeente Leeuwarden en Tytsjerksteradiel bij de beroemde ‘tegeltsjebrêge’.