Piet Ruchti

0
1814
peter-02

Piet Ruchti, trainer dames VVSV’09
“Het damesteam van VVSV’09 is dringend op zoek naar versterking. Momenteel hebben we genoeg dames, het is een leuke en gezellige club. Volgend jaar wordt de voetbalclub echter weer opgesplitst, gaan Ulrum en Zoutkamp als twee aparte verenigingen verder. Ik denk dat als we verder willen, we zeker versterking nodig hebben. Laatst hoorde ik ze bij een andere club zeggen: ‘We hebben al zestien dames op papier.’ Nou, ik weet uit ervaring dat je er wel dertig op papier mag hebben. Om meisjes en dames kennis te laten maken met voetbal, hebben we afgelopen vrijdag een voetbalclinic georganiseerd. Eerst waren de meisjes aan de beurt, die heb ik samen met Jaap van der Ploeg en Renne Vogel gegeven. Jaap wordt volgend jaar hoofdtrainer bij de club en Renne is trainer van de meisjes. s’ Avonds was er een clinic voor de dames, verzorgd door voetbalschool ‘Het Verschil’ uit Winsum. Deze voetbalschool heeft Ulrum als locatie waar trainingen worden geven op de vrijdagavond. Dankzij deze trainingen worden jeugdige spelers betere voetballers, omdat er vooral op techniek wordt getraind. Na de clinic werd er gezellig nog wat gedronken in de kantine. Als voetbalvereniging hebben we als voordeel dat er niet al te veel te doen is in Ulrum.
Je kunt je aansluiten bij de biljart,- kaart-, of de voetbalvereniging. O, en ik geloof dat er ook nog zo’n tennishal is. Voor de leefbaarheid in het dorp is het dus heel belangrijk dat er ook een damesteam blijft. Zoals het nu lijkt houden we na dit seizoen een stuk of twaalf, dertien meiden over. Bei de C’s iets van achttien meiden. Als je niks doet is het over en uit. Elke zaterdag heb ik negentien dames op papier, en meestal zijn we dan uiteindelijk met een stuk of dertien. Dus willen ze voort – en dat willen ze – dan zijn er nieuwe mensen nodig. Het leuke aan dit team is dat ze er allemaal plezier in hebben.” Degene die de smaak te pakken hebben, mogen tot de zomerstop gratis mee trainen. De MD traint op maandag om 18:30 uur in Ulrum. De MC traint op maandag om 18:30 en donderdag om 18:30 uur in Zoutkamp. De dames trainen op maandag om 19:30 uur in Ulrum en op donderdag om 19:30 uur in Zoutkamp. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar vvsv09dames@hotmail.com.