Stoomwals ‘Hendrik-Jan’ geshowd

0
132
stoomwals

LUTJEGAST – Stoomwals ‘Hendrik-Jan’ uit 1926 is op paasmaandag te bekijken voor publiek. In december 2013 kwam stoomwals Hendrik-Jan  naar Lutjegast voor onderhoud. Dit onderhoud is uitgelopen op  een revisie van belangrijke onderdelen. Hendrik Jan is een originele stoomwals en eigendom van SPG Infravak te Holten. Bij de stichting Stoommachine Promotie zijn een aantal gediplomeerde machinisten aangesloten die met deze oude wals kunnen werken. Paasmaandag 21 april kan de wals in haar gereviseerde staat gezien worden en uiteraard onder stoom te bezichtigen aan de Abel Tasmanweg 8a in Lutjegast tussen 10.00 en 17.00 uur. Gelijktijdig zullen er een aantal oldtimer tractoren tentoongesteld worden. Ook zal een schaalmodel stoomtrekker rondritjes verzorgen voor kinderen en andere liefhebbers.
De toegang is gratis.