Veroordeelde moord Murkje de Vries naar Hoge Raad

0
1783

KOOTSTERTILLE – De 49-jarige Ids I. uit Harkema werd vorige week veroordeeld voor 24 jaar cel voor de moord op Murkje de Vries uit Kootstertille en de poging tot moord op zijn ex en haar nieuwe vriend uit Harkema. Ids I. gaat tegen deze straf in cassatie bij de Hoge Raad. Dat meldt zijn advocaat Gerard Spong in het NTR-programma De Kennis van Nu. Volgens Spong heeft de rechter de conclusies van de wetenschappers verkeerd geïnterpreteerd. Ids I. voerde tijdens het proces aan onder invloed van het antidepressivum Paroxetine tot zijn daden te zijn gekomen.
Dit type antidepressivum wordt vaker in verband gebracht met plotselinge geweldsuitbarstingen. Ids I. pleegde de moord op 2 februari 2008. Hij zag de auto van zijn ex bij haar nieuwe vriend op de oprit staan, waarna hij naar huis reed, een pistool en een voorhamer ophaalde en zijn ex en haar nieuwe vriend neerschoot. De man is door de schietpartij voor zijn leven gehandicapt.
Na deze schietpartij reed hij naar Kootstertille naar de woning van Murkje de Vries, die hij verantwoordelijk hield voor de breuk tussen hem en zijn ex. Met geweld drong hij haar woning binnen. De vrouw probeerde nog via het dak te ontsnappen, maar in de dakgoot van haar woning werd zij uiteindelijk doodgeschoten.