Vrolijke verschijning op station Buitenpost

0
131
Buitenpost RedHatSociety-7

BUITENPOST – Een twintigtal dames met rode hoeden en paarse jurken; het was een vrolijke verschijning zaterdagochtend bij het station in Buitenpost. De dames van de Red Hat Society, een verschijnsel dat over komen waaien is uit Amerika, gingen naar de jaarlijkse nationale bijeenkomst in Elburg. Uiteraard in stijl, want leden van de Red Hat Society gaan altijd gekleed in paarse jurk met rode hoed. De Red Hat Society is ontstaan toen een Amerikaanse dame van vijftig jaar oud een feestje bedacht voor vijftigplussers, met de dresscode paarse jurk en rode hoed. Het werd het begin van een beweging die inmiddels de hele wereld over is gegaan. De reis naar Elburg begon vroeg, want de dames gingen niet met de trein, maar met een knalrode oldtimerbus. Deze zag er prachtig uit, maar ging niet zo snel. Het maakte de dames niet uit, zij hadden een fantastische dag.