Back to 60’s jubileert

0
146

SURHUISTERVEEN – Back to the 60’s in Surhuisterveen pakt dit jaar extra groot uit. “We concentreren ons op de twintigste editie van het muziekfestival van zaterdag 8 november”, kondigt voorzitter Joop Numan aan. In plaats van twee jaarlijkse edities kiest de organisatie er dit jaar voor om eenmaal de platenkast te openen en swingende muziek te draaien uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. “Met live muziek, discjockey’s en vele feestelijkheden willen we er iets heel speciaals van maken”, blikt Numan vooruit. Het enorme succes dat Wooden Moons vorig jaar neerzette met een uitpuilende zaal wil de organisatie nog eens dunnetjes over doen. “Deze band staat te popelen om het publiek in Surhuisterveen andermaal te bedienen met muziek uit het verleden.” De laatste jaren was de animo voor het muziekspektakel in Surhuisterveen wisselend. De organisatie wijt dit onder meer aan een economische dip, maar ook het grote aanbod aan evenementen is daar debet aan. “Wellicht is één jaarlijkse editie van Back to the 60’s voldoende”, oppert Numan. “We gaan nog bedenken hoe we de komende jubileumeditie extra feestelijke uitstraling kunnen geven.”  Bij deze uitstraling denkt de organisatie bijvoorbeeld aan het verbinden van leuke prijzen voor de meest feestelijk uitgedoste bezoeker. De discjockey’s met hun originele singles, het draaien van muziek en gezelligheid en plezier op de dansvloer blijven de meest belangrijke ingrediënten van Back to the Sixties.