Geert Doornbos

0
396
ghdoornbos

Voorzitter Oranjevereniging
Aduard

“Voor het eerst sinds tijden hebben we weer een volledig bestuur bij elkaar voor de Koninginnedag, o pardon, Koningsdag. We hebben een tijdje met maar twee man gezeten, dat is nu uitgebreid naar zes bestuursleden. Veel mensen willen wel wat voor de vereniging doen, maar liever niet in het bestuur. Maar het is ons toch gelukt. Sinds tijden hebben we ook weer een penningmeester, Dennis de Jonge. Het zou mooi zijn als we er nog twee mensen bij kregen, maar we kunnen zo vooruit. Ons programma is nog hetzelfde als voorgaande jaren.
Christelijke muziekvereniging Juliana speelt muziek, daarna is er om 9.30 uur de aubade. Voor de jeugd is er een ballonnenwedstrijd en ook is er een springkussen. ’s Avonds is er de Oranje bingo. Of dat iets is voor vooral ouderen? Nee hoor, daar komt ook veel jeugd op af, ik denk voor de prijzen.
We hebben een prijzenpot hebben t.w.v. 600 euro en de
hoofdprijs bestaat uit een dinerbon van 50 euro met een fles wijn, een boodschappenpakket van 45 euro en een hoofdprijs van 225 euro: een heuse tablet. En behalve de prijzen is het natuurlijk ook altijd erg gezellig. De hele zaal zit vol dan. Ik ben nu sinds 2004 voorzitter. We willen wel eens wat in het programma veranderen, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. Misschien dat dat nu anders is met een volledig bestuur. Geld speelt natuurlijk ook altijd een kwestie. We zoeken altijd nieuwe leden, al doen we het met 149 leden best goed voor een dorp als Aduard.
Het is ook erg leuk om in zo’n dorp iets te organiseren. Ik doe graag wat voor de mensen in het dorp en voor de kinderen. Het is wat rustig de laatste tijd, al is er wel een evenementencommissie die activiteiten organiseert in de zomervakantie. Wij gaan dit jaar maar eens kijken wat we kunnen veranderen. Dat ligt er ook aan hoe Koningsdag gaat worden in de toekomst. Het lijkt erop dat er meer gedaan gaat worden met sport en spel. Dan moeten we ons daar maar op aan passen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.” Kijk voor meer informatie op www.oranjegetrouwaduard.nl