Jan en Baukje 65 jaar getrouwd

0
991
Hurdegaryp - echtpaar dijkstra de jong

HURDEGARYP – Jan en Baukje Dijkstra – De Jong uit Hurdegaryp vierden maandag het feit dat zij 65 jaar geleden in het huwelijkbootje stapten. Jan Dijkstra werd 87 jaar geleden geboren in Beetgumermolen. Baukje Bontje de Jong (84) werd geboren in Gytsjerk. Na hun trouwen zijn ze gaan wonen in Wolvega. Jan ging daar als hovenier werken bij de FRICO. Een mooie bijkomstigheid was dat ze konden wonen in een woning van het bedrijf. Hij werkte vijf jaar bij dit bedrijf. Ze verhuisden daarna naar Leeuwarden waar ze een groentewinkel openden. Na de periode in Leeuwarden namen ze de groentewinkel van Baukje haar broer in Gytsjerk over. Die winkel werd later omgebouwd tot een SPAR-winkel. Beiden hebben daar veel werk verricht. Onderdeel van het ‘winkelleven’ waren de bezoekjes aan de groenteveilingen. Dat was, zogezegd, Jan zijn liefhebberij. Jan en Baukje werkten veertig jaar als groenteboer. Het echtpaar kreeg vijf dochters. Een halfbroer van Jan kwam vanaf zijn tiende jaar ook bij hun wonen. Er zijn inmiddels acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Het echtpaar woont inmiddels vijfentwintig jaar in Hurdegaryp. Wegens het jubileum kwam burgemeester Eric ter Keurs het echtpaar een bezoek brengen. Foto: Siemon W. van der Meulen.