Kinderen trainen voor Oranjerun

0
375
Oldehove loopclinic oranjerun

OLDEHOVE – Ruim zestig kinderen van basisscholen in Oldehove, Niehove, Saaksum, Kommerzijl en Ezinge hebben afgelopen woensdag getraind voor de naderende Oranjerun in Oldehove.
Om alvast goed in de stemming te komen, kregen zij het Oanjerun shirt uitgereikt. En daarna rennen maar! Voormalig schoolhoofd Lammert Top (76) gaf de training. En ondanks zijn leeftijd, liep hij met gemak vijf kilometer met de kinderen mee. Lourens Mos van de organisatie is er maar wat trots op dat zij zo’n trainer. “Ik hoop dat ik dat later ook nog kan als ik zo’n leeftijd heb. Elke keer voor de kindertraining hebben we het er weer over. Dan zeggen we tegen elkaar: ‘we moeten ook nog een trainer zoeken.’ Maar dat is toch lastig te vinden op de woensdag. Dus uiteindelijk zegt Lammert: ‘zal ik het dan maar weer doen?’ En hij vindt het ook leuk hoor!”
Ook voor volwassen worden er momenteel loopclinics gegeven. “De trainingen duren acht weken, daarna moet je vijf kilometer kunnen hardlopen.”  Bij de Oranjerun op 26 april kunnen er verschillende afstanden worden gelopen, de 5km, 10 km en de wedstrijdafstand 10 Engelse mijl (16.1 km). De 10 km en 10 Engelse mijl betreffen dit jaar nieuwe routes. De start is om 14.00 uur. Naast het hardlopen is er rommelmarkt / schminken kinderen en een springkussen. Aansluitend is er de top coverband SWITCH van 16.00 uur tot 20.00 uur.