MFA Kornhorn toch niet in Curringherveld

0
133

Organisatie krijgt benodigde vergunningen niet

KORNHORN – Er komt geen Multifunctionele Accommodatie in het Curringherveld in Kornhorn. Met die mededeling kwam Vitaal Kornhorn afgelopen week naar de dorpsbewoners. De stichting heeft geprobeerd een vergunning hiervoor te krijgen, maar volgens voorman Willem Tel komt zijn organisatie daarvoor niet in aanmerking. Daarmee komt een einde aan de droom die al jaren bestond om allerlei zaken in het dorp te centraliseren.
De komende weken zal onderzocht worden hoe het geld dat het dorp van de gemeente krijgt besteed kan worden. In totaal ligt er nog ruim zeven ton op de plank. “We hadden een locatie op het oog, maar daarvan zijn we tot de conclusie gekomen dat het daar niet haalbaar lijkt,” zegt Tel. “Dat betekent dat we iets in het Curringherveld gaan plaatsen en dat we het huidige dorpshuis grondig gaan aanpakken.” Wat dat iets is, kan hij op dit moment nog niet zeggen. Wel dat het sowieso kleiner gaat worden dan de plannen voor het MFA.
Bij die laatstegnoemde stichting zijn er nog geen concrete plannen. Wel wil voorzitter Lea van der Tuin op korte termijn met haar bestuur om tafel om alles door te spreken. “We moeten nu gewoon weer terug naar af,” zegt ze. Al jaren waren er plannen om een klein gebouwtje in het veld te plaatsen. “Het idee was altijd om een plek te creëren voor onze vrijwilligers waar ze ook hun gereedschap kunnen opbergen. Tevens moet er een soort ontvangstruimte komen voor groepen.” De komende weken wil zij scherp krijgen wat op dit moment de vraag is en hier een projectplan voor maken. “Het wordt allemaal kleinschaliger en we moeten even kijken wat echt nodig is.” Van der Tuin denkt ook aan een kleine toiletgroep.
Voor het einde van het jaar moet het dorp de plannen indienen bij de gemeente Grootegast. Lukt dat niet, dan trekt de gemeente het geld terug. Tel verwacht dat de gemeente instemt met de nieuwe plannen. “Ze staan er volgens mij niet negatief tegenover. We hebben het geld beschikbaar gekregen en het is aan het dorp om te bepalen hoe we dat gaan verdelen.” In 2015 moeten de werkzaamheden starten.