Minze van den Akker

0
271
DOKKUM - Minze van den Akker

Bestuurslid Shantykoor
De Admiraliteitssjongers

“Shantykoor De Admiraliteitssjongers is een shantykoor dat met 55 leden een redelijk groot koor mag worden genoemd. We hebben er met z’n allen veel plezier in en treden regelmatig op in de regio. En niet alleen in de regio, we hebben vorig jaar nog in Duitsland gezongen en ook Egmond aan Zee nodigde ons wel eens uit.
Wat ons koor zo leuk maakt is dat we meerstemmig zijn. Onze gemiddelde leeftijd is boven de zestig jaar, af en toe ontvalt er ons helaas iemand, maar we hebben ook nieuwe aanwas van nieuwe leden. Dat zorgt ervoor dat ons ledenaantal op peil blijft. Onlangs hebben we een nieuwe CD uitgebracht en voor de belangstellenden met een nieuwe auto is onze CD ook op USB-stick te verkrijgen. Daarmee kunnen ze onze liederen ook in de auto afspelen, want bij sommige nieuwe auto’s is het alleen mogelijk om een USB-stick in de autoradio te stoppen.
Met onze CD willen we ook sponsoren een wederdienst bewijzen. Veel sponsoren staan altijd trouw achter ons en om hen onze dank te bewijzen krijgen ze onze CD gratis. Dat wordt erg gewaardeerd. Als Shantykoor De Admiraliteitssjongers uit Dokkum organiseren we om de vier jaar een groot shantyfestival. Het laatste festival was in 2012, maar dit jaar organiseren we een kleine versie van het shantyfestival Kleintje Maritiem in het centrum van Dokkum.
Op zaterdag 24 mei tussen 12.30 en 17.00 uur treden drie shantykoren op, te weten Aan Lager Wal uit Hurdegaryp, Zeemanskoor Lauwersoog en wijzelf. Het gebeuren vindt plaats in de Dokkumer Muziektent op de Breedstraat. Het belooft een gezellige middag te worden. Daarnaast treden we regelmatig op. Zo waren we onlangs nog actief tijdens de Tulpendagen in Dokkum en in juli staan we twee dagen bij Harlingen Sail. Verder zijn we in september van de partij tijdens de Garnalendagen in Lauwersoog. In totaal treden we meestal rond de vijftien keer op per jaar. Voor wie nog geïnteresseerd is, op onze website is er veel informatie over ons te vinden: www.shantykoordokkum.nl.”